keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Rallytokoa ja kuulumisia

Onpas viime päivityksestä jo aikaa, huh! Kaikenlaista kiirettä on taas pitänyt kun pohjoisesta kotiuduttiin.

Tänään käytiin Koirakeitaalla kokeilemassa rallytokoa, ja voi vitsit se oli hauskaa! Lajista ei ollut minkäänlaista aiempaa kokemusta, muutamia videoita olen rallytreeneistä katsellut, siinä kaikki. Selväksi tuli ainakin se, että rallytokossa on sääntöjä runsaasti, säännöistä löytyy myös  jos jonkinmoista poikkeusta ja erilaisia liikkeitä on valtava määrä. Tunnissa ehti saada todella kivan katsauksen lajiin, alkuun pientä teoriaa ja säännöstöä ja sitten päästiinkin tekemisen meininkiin.Aluksi harjoiteltiin yksittäisiä alokasluokan liikkeitä. Seuraaminen, vierelle istuminen, vierelle istuminen ja maahanmeno ja maahanmenosta liikkeellelähtö, vierellä istuminen x 4 askeleiden kera,  saksalainen käännös, pujottelu, koira istuu ja ohjaaja kiertää ympäri ja pyörähdys. Lopuksi tehtiin vielä 7 liikkeen rata: pujottelu - istuminen - 90 asteen käännös - istumaan,maahan ja liikkeelle - 270 asteen käännös - pyörähdys - istumaan ja vauhdilla liikkeelle.
Hymy oli tässä lajissa luonnonlahjakkuus. Perusseuraaminen säilyi häiriössäkin loistavasti, ja kouluttajamme kehuikin monesti Hymyn seuraavan todella kauniisti ja hakevan kontaktia hienosti.  Tämä yllätti minut sillä en tiennyt millä tasolla seuraaminen kontaktissa meillä on tällä hetkellä, mutta hyvällä näköjään :)
Rallytoko vaikuttaa olevan tosi hyvä vastapaino agilitylle, rauhallisempi vauhti kuin agilityssa, mutta kuitenkin kokoajan tapahtuu jotain eikä ole lainkaan liian hidastempoista. Loistavaa kontaktitreeniä ja ohjaaja sekä koira joutuu molemmat todella keskittymään.
Rallytokossa ideanahan on se, että koiralla ja ohjaajalla on hauskaa. Radalla saa kehua, puhua ja ohjata koiraa äänellä. Radalla edetään perusseuraamisessa ja kylttien kohdalla tehdään vaaditut liikkeet. Laji on "helposti lähestyttävä" ja suosittelen todella kaikkia kiinnostuneita kokeilemaan!

innokas treenaaja

pätkä meidän rataa. Kertoo varmaan paljon tämä kuva ;)

Nyt alkaa väsymys painaa sen verran että palataan asiaan taas perjantain treenien jälkeen! Sunnuntaina häämöttäisi mahdolliset kisat, edelleen pähkäilen eri vaihtoehtojen välillä: a) ei mennä ollenkaan b) mennään paikanpäälle hengailemaan ja ihmettelemään c) supermölleillään. Hmm, päätöksiä päätöksiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti