maanantai 29. heinäkuuta 2013

Koirien kanssa telttailemassa

Viime viikon tiistaina lähdimme Hymyn kanssa  ystäväni Lauran  ja hänen villakoiramummonsa Bellen kera telttailemaan. Suuntana oli yksi Espoon ulkoilusaarista, Stora Herrö (käy kurkkaamassa!) Paikalle pääsi kätevästi saaristoveneellä, ja matkaan meni noin tunti. Koirat otti lautalla rennosti, Belle torkkui ja Hymy katseli merimaisemia innoissaan. Tavaraahan meillä riitti, molemmilla rinkat, sekä ruokakassit. Kun saarelle päästiin, hetki harhailtiin metsässä kun yritettiin läheinen keittokatos löytää, jonka lähistölle suunniteltiin majoittuvamme. Onneksi puhelimesta löytyi kompassi, ja yksi karttakin löytyi näköalatornin juurelta.
Ja oli se paikka kaiken etsimisen arvoista, wow!

Kalliolta löytyi ruokapöytä, jonka vieressä oli sopivan näköinen maatilkku teltalle. Olihan se juu vähän haastavaa telttaa kiinnittää kallioiseen maastoon.. :D Mutta jälleen kaiken sen vaivan arvoista, näkymä oli nimittäin aivan mahtava, eikä ketään lähistöllä. Saatiin siis ihan omaan käyttöön grillikatos, vessa ja tuo mahtava näköala.
Koirilla oli selkeesti tosi hauskaa, juoksivat meidän lähettyvillä omia polkujaan ja tutkivat ympäristöä, Hymy kävi muutaman kerran yksin kahlailemassakin. Loppupäivä kului rattoisasti grillatessa ja herkutellessa, ja myöhemmin illalla/yöllä käytiin myös tsekkaamassa näköalatorni, koirat jälleen ihan fiiliksissä mukana. Näytti ihan kuin nää kaksi olisi leikkinyt olevansa jotain metsän otuksia, susia kenties.. Ihan omat jutut niillä tuntui kokajan olevan, Belle veti edellä ja Hymy juoksi uskollisesti villakoiravanhuksen perässä, välillä omille poluille eksyen.

Yö vietettiin teltassa sulassa sovussa, kuumahan siinä alkoi aamulla tulemaan, mutta hyvin nukuttikin, niin ihmisiä kuin koiria! Aamulla heräsin siihen että joku tuhisi mun korvaan. Hymy oli huomannut että mammalla oli mukana ilmapuhallettava tyyny, ja halusi myös nauttia sen mukavuudesta. Hulvattoman rennosti tyyppi nukkui vaikka missä asennoissa vieressäni, niin että ainakin pää oli kokoajan tyynyllä :) hassu <3

Voin siis lämpimästi suositella, Stora Herrö oli oikein sopiva saari telttailuun ja juuri koirienkin mukaan ottamiseen. Hirveästi ei saarta enempää tutkittu, muuta kuin saaristovenelaiturilta käveltiin pienen harhailun myötä grillipaikalle. Mutta niitäkin on siellä muutama, ilmeisesti ainakin 3kpl. Ei siis tarvitse kaikkien yöpyjien linnoittautua samaan paikkaan :)
Pienten koirien kanssa homma toimi kätevästi, ja vaikka periaatteessahan koirat pitäisi kytkettynä olla, nämä kyllä remusivat vapaana aika paljon, etenkin kun rinkkojen ja ruokien kanssa yritimme päästä leiritymispaikalle, helpotti paljon kun ei tarvinnut remmissä raahata koiria :)
Ja oli siellä muutkin koirat vapaana, ja paikkana tuo on juuri sellainen, että tuntuisi tyhmältä kävellä koira hihnassa keskellä metsää.. Tietenkin jossain kohtaa saaren reunoilla oli hieman kallioista, siellä jos liikkuu on hyväkin pitää koira kiinni ettei pääse molskahtamaan kallioilta mereen jos siellä reuhaa.
mahtava telttapaikka! (kiitos Laura kuvasta, lainasin sulta muutamaa ;D)


Hymyn mielestä telttailu on ihan kivaa, ainakin jos on tyyny mukana.Laura otti viltin..eiku villakoiran mukaan! Belle <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti