torstai 1. elokuuta 2013

Lentokoneessa koiran kanssa

Tiistai oli jännittävä päivä Hymylle (ja ehkä myös vähän mulle!), sillä silloin oli Hymyn elämän ensimmäinen lentomatka!

Nellan kanssahan tuli lenneltyä paljonkin, juurikin tätä meille niin tuttua Helsinki-Rovaniemi-Helsinki väliä.
Koiran kanssa lentäminen on yllättävän kätevää, joskin onhan siinäkin oma vaivansa. Koira ei kuitenkaan ole mikään käsilaukku, ja painaakin hieman enemmän :D
Painoraja matkustamossa matkustaville koirille on se 8kg, alittuu Hymyllä helposti, kun painoa on vähän päälle 5kg (vitsi mikä jötikkä!), eli check.
Koiran tulisi matkustaa lemmikeille tarkoitetussa tiivispohjaisessa kassissa, joka mahtuu penkin alle jalkatilaan. Tämä osio nyt vähän feilattiin, kiitos minun hitauteni. Nellalla oli ihan asianmukainen lentolaukku, mutta myin sen lähes heti Nellan poismenon jälkeen. Uudelle ei ole ollut tarvetta, ja nyt kun olisi, tajusin sen liian myöhään, enkä ehtinyt mistään sellaista hankkia. Hymy kuitenkin lensi ihan mainiosti minun nahkaisessa puman treenikassissa.
Tämä ei ollut mitenkään yllättävää, sillä rakas Nella joutui kerran käsilaukkuuni. Lahopäisenä kovassa kiireessä olin mennyt unohtamaan lentolaukun, ja huomasin sen vasta lentokentällä. GREAT! Onneksi Nella oli pikkuruinen, ja käsilaukkuni iso. Sujautin sen sinne ja toivoin ettei kukaan sanoisi mitään. Eikä sanonutkaan, korkeintaan ihasteli että mikä sulla siellä on :D

Sitten vielä tuohon lemmikin kanssa lentokoneella matkustamiseen liittyy vielä yksi puoli, jonka kovin usein unohdin, tai no, aina. Nimittäin lemmikillekin on hankittava lentolippu, Finnairilla tämä maksaa 40€/suunta. Sinänsä ei kovin kallis, mutta silti mielestäni melko törkeää, koira kun on koko lennon ajan (tai ainakin pitäisi olla) tiiviisti omassa kassissaan, ja vielä penkin alla. Melkeinpä enemmän pienet lapset sotkee ja meluaa kuin koiramatkustajat, ainakin oman kokemukseni mukaan, ja lennetty on ja paljon!

Lemmikkilipun olen maksanut tähän mennessä 2 kertaa, lentomatkoja on ollut varmaan 20. Kukaan ei ole minulta portilla mitään kysynyt, eikä ehdottanut lähtöselvityksessä lipun ostamista, joten se on jäänyt.
Koira tulisi kuitenkin aina ilmoittaa lennolle, sillä lennoilla on eläinkiintiö. Ikävä huomata portilla, että joko koira jää kyydistä, tai sitten molemmat :D
Eli sinänsä, lippu kannattaa maksaa, samalla saa varmistettua lemmikille paikan koneessa. Me ei kyllä ikinä kyydistä jääty, mutta jatkossa ajattelin itsekin tunnollisesti lipun maksaa, se on kuitenkin pieni hinta siitä varmuudesta että Hymy pääsee lennolle.

Ja sitten asiaan, Hymyn lento meni mainiosti, juuri niinkuin Nellankin kanssa. Jännitti että miten tuo pieni sähikäinen jaksaa, tai ylipäätänsä suostuu, olemaan pienessä laukussa lähes 2h. Hyvinhän se jaksoi, koneessa ei mitkään äänet jännittäneet, suostui kiltisti makaamaan penkin alla ja tyytyi katselemaan ja kuuntelemaan lähiympäristöä, eikä edes yrittänyt päästä pois! Sain rauhassa lukea kirjaa ja Hymy käytti jalkaani tyynynään. Helppoa hommaa siis, toivottavasti sujuu jatkossakin yhtä mukavasti lentäminen Hymyn kanssa! 

             laukun täydeltä shelttiä.  'ootsä ihan varma etten voi olla sylissä?'

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti