tiistai 20. toukokuuta 2014

Raakaa

Raakaruokamietintöjä. Olen alkanut yhä enemmän kiinnostumaan raakaruokinnan aloitamisesta Hymyllä, ja tämä ilta onkin mennyt asiaa tutkiessa. Asiaa kun tutkii niin en oikein löydä mitään syitä miksi ei sitä kokeilisi, paitsi tietenkin mahdolliset vatsavaivat alussa, joita meillä varmasti tulisikin jos raakaruokintaa aletaan kokeilemaan. Mutta kun osaa varautua siihen, niin kyllähän sen kestää!

Tällä hetkellähän Hymy syö Planet Petin grain free lohinappuloita sekä sen lisäksi kypsennettyä/välillä kypsentämätöntä porsaan/kanan/naudan jauhelihaa. Riisiä myös seassa silloin tällöin, tosin nyt sitä ei ole ollut meillä ruuassa käytössä yli kuukauteen. Ruuan seassa myös plaque offia sekä full-o-life turkkiöljyä.
Tässä ruokavaliossa ei sinänsä ole ollut mitään vikaa, uppoaa hyvin Hymylle ja nappuloiden kautta pitäisi aika hyvin täyttyä kaikki vitamiinitarpeet yms, ja niiden lisänä koira saa sitten ihan sitä oikeaakin lihaa. Mutta kuitenkin, aina voisi ruokkia koiraa vielä paremmin, niin että sen tarpeet oikeasti täyttyy ja ruoka on juuri sellaista mitä koiran pitäisikin syödä. Ja nyt kun tuntuu että moni on kehunut kuinka helppoa barffaus on, niin miksei me sitten kokeiltaisi? Hintakaan ei mielestäni päätä huimaa.

Barffauksessahan ideana on että koiran ruokavalion täyttäisi luustot ja rustot (60-75%) ja loput olisi sitten lihaa, kalaa ja sisäelimiä. Kuten arvata saattaa, tälläinen ruokavalio on jo hyvin lähellä koiran luonnollista ruokavaliota! Kuulostaa omaan korvaan todella hyvältä, terveellinen ruokavalio on tärkeä minulle itselleni, miksen siis ruokkisi koiraanikin mahdollisimman terveellisesti ja oikein?
Raakaruoka ei sisällä viljaa eikä säilöntä-tai lisäaineita. Eli toisinsanoen, ne ovat, tai ainakin niiden pitäisi olla, ihan oikeasti 100% luonnollisia tuotteita. Juuri sitä itseään, sisäelimiä ja luita ja jonkin verran kasviksia, sekä yleensä jotain öljyä (auringonkukka, pellavanisemen ym.)


kuva MUSHIN sivuilta


Tutkimusteni perusteella MUSH on tehnyt barffauksesta erittäin helppoa: valmiit Vaisto-pullat ovat todella helppo tapa ruokkia koiraa, annoslaskurilla vain laskemaan sopiva määrä ja ei muuta kuin pullia pakasteesta koiralle. Mushin nettisivuilla kerrotaan näin:

  • Täysipainoinen MUSH B.A.R.F. Vaisto® -ateria - uusi, vallankumouksellinen konsepti!
  • MUSH B.A.R.F. Vaisto® -ateria sisältää kolmen eri eläimen lihaa, luita ja sisäelimiä ja soveltuu kaikille koiraroduille.
  • Liha, luut ja sisäelimet kolmesta eri eläimestä tuovat vaihtelua.
  • Uudelleensuljettava pussi ja 25 g annospalat tekevät koiran ruokinnasta helppoa.
  • Tuotteet ovat 100 % luonnollisia, koiranruoassamme ei ole lisä- tai säilöntäaineita, eikä viljaa.
  • Raakapakastetuissa tuotteissa luonnolliset ravintoaineet säilyvät parhaalla mahdollisella tavalla.

    Kuulostaa  melkeinpä liian helpolta! Hymyn pitäisi laskelmieni perusteella saada raakaa noin 150g päivä. Mushilla on myös hirveästi muita tuotteita, ja tutustuminen onkin hieman kesken.. Vaistojen lisäksi löytyy basic pullia, ja niistä eri vaihtoehtoja, ja luita ja.. vaikka mitä! Tähän perehtymisessä menee päivä jos toinenkin.

    Mustilta ja Mirriltäkin näyttää löytyvän raakaruokavaihtoehto, Maukas. Nettisivuja tutkaillessa vaikutti nämä tuotteet melko samanlaiselta kuin Mushin, samantyyppisiä annospullia ja sisällötkin melko yhtäläisiä.  Mushin tarjoama "starter formula" kuulostaa kuitenkin houkuttelevalta, ja sillä varmasti aloitetaan, sitten kuin aloitetaan. Pitää ensin vähän päästä sisään tähän ruokintamaailmaan, ja katsoa sopiiko tämä meille ylipäätään. Maistuuko ruoka Hymylle ja vaikuttaako juuri meille sopivalta vaihtoehdolta.
Kunhan päästään alkuun niin varmasti löytyy se suosikkituote ja merkki, kuten aina tuntuu löytyvän. Kokeilemalla selviää ja kokeilemalla oppii! Onneksi netti on pullollaan blogeja kyseisestä aiheesta, joten tiedon hankkiminen aiheesta ei ole ongelma. Löytyy kokemuksia ja mielipiteitä, eri tuotteita ja niiden käyttäjiä ja kaikki muu mahdollinen mitä aiheesta haluaakaan tietää.

Kunhan pääsen tästä mietintävaiheesta tositoimiin, tulee kokemuksista varmasti postausta. Syödään nyt nämä tämänhetkiset jauhelihat pois ja katsellaan sitten mistä tarttuisi matkaan tuo starteri :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti