sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Yllätyksiä

Perjantain treenit toi mukanaan kaikenlaisia yllätyksiä. Muutaman positiivisen ja yhden huononkin!
Treenit itsessään oli aika hauskat. Aloitettiin Hymyn kanssa taas ekoina, ja huomasi tauon tehneen tyypille terää. Vauhtia ja intoa oli kamalasti, joka oli todella positiivinen yllätys. Hyvä kun malttoi lähdössä odottaa, ja kovasti komensikin muutamissa kohdissa rataa. Loistavaa siis että Hymystäkin löytyi taas tuo agilityinto, tuntuu että se oli hetken vähän hakusissa :) Uutta lelupalkkaakin riepoteltiin ja revittiin oikein urakalla, tällä hetkellä sekin siis toimii hyvin!
Rata oli kiva ja suhteellisen iisi, ei mitään ihmeellisempiä ohjauksia tai muuta. Takaakiertoja pari, ja putki-imuri 6 esteen jälkeen. Hymy toimi niin täydellisesti radalla, luki ohjauksia hienosti ja sai välteltyä putki-imuriakin aika hyvin, kerran meinasi sinne vauhdin hurmassa juosta. Tässäkin oli kyse lähinnä siitä että itsekin olin niin kovasti rintamasuunnaltani ja vauhdiltani putkea kohti suuntautunut, että Hymyn oli helppo lukita se seuraavaksi esteeksi. Alussa haastavaksi kohdaksi ajattelin kohta oli kolmosestettä, joka piti kiertää takaa. Se ei kuitenkaan tuottanut ongelmia, hyvin on takaakierrot treenattu! Kutosesteeltä ysille sai mennä aika reippaasti, koska Hymylle siinä oli sen verran suora ja helppo linja. 9-esteellä pyörähdys piti tehdä tosi tiukasti ja ottaa koira hyvin haltuun, joten siinä oli pakko olla valmiina ennen Hymyä,  koska muuten kaari meni pitkäksi tai koira yrittäisi putkeen, ja melko hyvin onnistuttiinkin. Hymyä turhautti turhan tiukka käännös joka yleensä kovassa vauhdissa venyikin aika pitkäksi, ja sainkin Hymyltä suoraa palautetta asiasta :D
Saatiin mahtavia toistoja ja onnistumisia. Videota ei harmi vain tältä kerralta ole. Sanni kehotti muistamaan palkata Hymyä kovasta vauhdista ja vauhdikkaista putkista, että Hymyllä pysyisi tuo takaisin löytynyt vauhti yllä. Eli toisinsanoen rataa tehdessä voi joskus palkata vain muutamistakin esteistä. jos ne on vaan menty hyvällä draivilla. Ja pitää muistaa oikeasti heittää se palkka maaliin ja kovaa, se sai Hymylle tosi paljon vipinää kinttuihin!


todistusaineistoa :D

Oman vuoron jälkeen tehtiin yksittäisiä esteitä, ja siinä tulikin positiivinen yllätys numero 2. Kokeiltiin pussia ekaa kertaa sitten pentukurssin, ja vähän ennakkoluuloisesti suhtauduin siihen miten Hymy siitä suoriutuu. Loistavastihan se meni, eikä tarvinnut edes pitää pussin suuta auki! Hymyä ei haitannut yhtään ettei näe ulospääsyä eikä myöskään päälle painava pussi. Jes!
Lisäksi Hymy osoittautui oikeaksi keppifaniksi, ja karkasi kepeille muutaman kerran. Ja teki ne ihan oikein, tosi nätisti. Kehitystä on siis monella osin tapahtunut, hieno juttu. Rengastakin ja puomia tehtiin jonkun verran, puomi edelleen jännittää mutta rengas menee yhtä hyvin kuin aina ennenkin.

Sitten ne huonot uutiset :( Treeneissä eräs "ylimääräinen" ohjaaja katseli Hymyä kovasti ja halusi tutkia sen rakennetta, kun oli kuulemma niin hurjan hyvännäköinen koira. Ihmetteli miksei käydä näyttelyissä, ja seuraavaksi alettiinkin tutkia Hymyn hampaita. No sieltähän puuttui yksi... En nyt ole ihan varma onko se hylkäävä virhe näyttelyissä, mutta uskoisin että on (jos tiedät asiasta jotain, kerro toki!). Ja vaikka ei olisikaan niin mikähän todennäköisyys meillä olisi saada edes se H, kun koiralta puuttuu yksi hammas ja senttejäkin melkein kuusi? Mun matikalla ei oikein hyvältä kuulosta :p.


2 kommenttia:

 1. Mikä hammas Hymyltä puuttuu?
  Mairella puuttuu kaks poskihammasta ja se on silti keräilly sertejä. Tuomarista riippuen vaikuttaa enemmän tai vähemmän, mutta tuskin on hylkäävä virhe, ellei ole tyyliin kulmuri...?
  Nartuilla tietääkseni vaikuttaa koko enemmän, jos on liian iso narttu, kuin liian pieni. Tässäkin riippuu hirveästi tuomarista, kuinka tiukkis on. Jos koira muuten on sopusuhtainen ja hyvärakenteinen, niin ei se niin vakavaa sais olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hymyltä puuttuu poskihammas. Hyvä tietää, jostain oon aiemmin kuullut että se on aika selvä peli jos hampaita puuttuu, mutta nyt sitten taas kuullut muutamilta muiltakin ihan toisenlaista tarinaa, hyvä vaan! :) Eli ehkä ei heitetäkään vielä kirvestä kaivoon, pitäisi vaan nyt se sopiva tuomari löytää..!
   Kiitos vastauksesta :)

   Poista