torstai 12. joulukuuta 2013

Agility workshop


Tänään oltiin siis Satu Tuomelan johdolla workshoppeilemassa Tattarisuolla.
Hauskaa oli ja jälleen sai naama punaisena juosta, joten hyvää urheilua itsellekin ;)
Teemana oli siis irtoaminen ja leikkaukset, lähinnä keskityttiin takaaleikkaukseen ja rytmitykseen meidän kohdalla. Ideana oli "vauhtiympyrä", jota sai todella vauhdilla juosta ja tarkoituksena oli saada koira irtoamaan oman vauhdin avulla putkeen. Mulla meinasi loppua kunto kesken, varmaan pitäisi alkaa lenkkeilemään ihan urakalla taas..

Tälläinen vauhtiympyrä. Keskilinjalta puuttuu vielä yksi este, ja nuo keskilinjaesteet olivat lähinnä "hämäystä"


Päästiin treenaaman yhteensä noin 15min, reilu 7min pätkissä. Seitsemän minuuttia tuntui olevan Hymylle juuri se maksimi täyskeskittymiseen, sen jälkeen alkoi selvästi kaipaamaan jo koira (ja omistaja) taukoa.
Aloitettiin treenit tekemällä tuota vauhtiympyrää, mikä meni meillä vaihtelevasti. Suurin osa ongelmista, tai varmaankin kaikki, johtui omista virheistä, esim. jarruttelin liian aikaisin. Mutta saatiin monta loistavaa suoritusta, joissa Hymy haki putken tosi hienosti itse, ja sain sitten juosta rauhassa pää kolmantena jalkana putken jälkeiselle esteelle. Positiivista on erityisesti se, että vaikka putket olivat mutkalla ja toinen putki kaikenlisäksi musta, Hymy ei epäröinyt niitä!


vauhtiympyrän toinen putkipää (ja keskilinjan keskiestekin näkyy! :p)

Takaaleikkaus ja rytmitys oli haastavia, koska esim leikkausta ollaan vain ehkä kerran (?) harjoiteltu. Meni kuitenkin tosi nappiin, Hymy hokas nopeesti mistä on kyse ja löydettiinkin Hymystä mainio piirre; se menee vaikka mamma jumittaisi! Pari kertaaa en meinannut ehtiä mukaan takaaleikkaukseen kun Hymy "teki sen itse".  Kun oltiin tehty takaaleikkausta yksittäisellä esteellä, siirryttiin tekemään se hyppy-putki-hyppy sarjalle, josta mentiin keskilinjalla olevalle hypylle ja tehtiin takaaleikkaus (ja juuri sen esteen unohdin laittaa tuohon ratapiirrokseen..).
Tehtiin rata myös kerran S-muodossa, eli hyppy, putki, hyppy, (valssi),keskilinjan hyppy, hyppy ja putki. Selkeästi selitetty, eikös?

Kaikenpuolin mainio kokemus, saatiin taas paljon uusia oppeja ja löydettiin Hymystä hieno uusi puoli, tyyppi korjaa mun virheitä ihan tosi hienosti, ja irtoaa kivasti minusta, suurin kiitos on varmasti lelupalkassa, kun en palkkaa kädestä nameilla enää. Vauhtiakin löytyi. maailman paras Hymy<3

Sylistä oli hyvä seurata muiden koirakkojen suorituksia oman osuuden  jälkeen :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti