keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Saikkua

Mitä muut edellä niin me perässä. Näköjään tätä on nyt ollut liikkeellä, tyhmiä ongelmia koirien terveydessä. Huoh.
Hymyllä tosiaan meni eilen Miksun kanssa lenkillä ollessa JOKIN jumiin/venähti/lonksahti pois paikaltaan/jotain. Ulvahti muutamia kertoja, mutta käveli kuitenkin eikä ontunut. Epämääräistäkö? Kyllä. Tassut tutkittiin läpi ja muuta, mutta mitään kummaa ei hän sitten löytänyt. Kun saavuin kotiin, oli vastassa iloinen ja reipas koira, eikä merkkejä kivusta. Sitten Hymy yritti hypätä sohvalle ja siitä alkoikin ikävä ilta, Hymyä sattui tuo yritys todella paljon. Ulvahti oikein kunnolla, ja juoksi mun syliin läähättämään ja tärisemään.
Koko koira oli ihan jäykkänä, ja selvästi oli tosi tosi huono olla. Tätä oli ikävä katsoa vierestä kun ei oikein mitenkään osannut auttaa :( Lopulta auttavaksi enkeliksi osui kaveri, jolla oli oman koiran kipulääkettä vielä jäljellä. Kävin sitä hakemassa, puolikas tabletti Hymylle ja hetken päästä sylissä nukkui väsynyt mutta rentoutunut ja kivuton koira, onneksi.

Aamulla Hymy oli oma itsensä, ihan entisellään. Ei merkkiäkään minkäänlaisesta kivusta, toi palloa ja halusi kovasti leikkiä. Varasin kuitenkin ajan meidän vakkaripaikkaan Remediumiin. Siellä eläinlääkäri tutkiskeli Hymyä pitkään ja tarkkaan, väänteli tassut ja hännän joka suuntaan, paineli selän ja niskan läpi, ja venytteli koiraa hiukan. Eipä mitään aristavaa kohtaa löytynyt, kaikki oli paikallaan eikä Hymyllä tuntunut mikään painaminen/venytys mitenkään kipeältä. Liikkuminenkin oli ok, eli aikamoinen mysteeri tuo eilisiltainen. Eläinlääkäri epäili että jokin on lonksahtanut pois paikaltaan, tai jotain vastaavaa.

Nyt sitten ollaan viikko "saikulla". Kaikki ylimääräinen riehuminen, leikkiminen ja juokseminen kiellettyä. Pelkkiä leppoisia kävelyitä. Ja ½ dolagis-tabletti kerran päivässä 5 päivän ajan. Näillä eväillä mennään, toivotaan ettei tule tämmöistä enään uudestaan, jos tulee niin tarkempia tutkimuksia mm. röntgenin muodossa.
Tuli kyllä taas hyvä muistutus siitä kuinka tärkeää koiran lihashuolto on, lämmittelyt ja lepopäivät. Heti ekana tuli mieleen kaikki mahdolliset kauhukuvat siitä kuinka olen pilannut koiran liialla treenaamisella ja liian vähillä lämmittelyillä ja jäähdyttelyillä.. No onneksi ei kuitenkaan :) Hierojalle olisi kyllä mentävä ehdottomasti, ja sinne kuvauksiin päästävä. Ne ovatkin heti seuraava kohde mihin tulee investoitua!

Mitenköhän sitten saisin tuon pidettyä viikon riehumatta ja leikkimättä.. hmm.. etenkin kun on luiden suhteen melko nirso tapaus, kuvassa muutama mitkä saattaisi upota (tai siis, ainakin se kanafile, muut maybe not..) 
Ja itse pitäisi istua sielä kirjastossa 8h päivässä. HMM. Vinkkejä otetaan vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti