torstai 17. huhtikuuta 2014

Voihan välilevy..


                                 


Eilen otettiin vähän takapakkia tämän mystisen kivun kanssa, kun oltiin hyyvin lyhyellä kävelyllä. Kesken kaiken, tasaisella maalla Hymyä taas vihlaisi kipu ja seurauksena hillitön tärinä ja "kipukohtaus".  Heti aamulla soitto Remediumiin ja saatiinkin aika Nina Mäkiselle, joka tekee lämpökamerakuvauksia. Mahtava laite ja mahtava eläinlääkäri! Oireiden perusteella ell. oli arvellut että selässä on jokin mennyt, ja lämpökamera vahvisti epäilyt. Itsekin sain kuvia katsella ja selvästi näkyi missä ongelma on, melko keskellä selkää eli siellä heikoimmassa kohdassa jossa useimmiten näitä sattuu. Epäili että nikamat niksahtaneet ulkoilun yhteydessä, joka aiheuttanut välilevyn pullistumisen ja näin painetta rankaan - eli kipua. Ontumattomuus vahvistaa myös tätä, että ongelma nimenomaan selässä.

Eilen kun eläinlääkärillä käytiin oli Hymyllä asennonkorjaus jalkojen kohdalla täysin ok, mutta eipä ollut enää tänään. Kuulemma siksi että turvotus on noussut hiljalleen, ja selkeästi vaikuttikin takajalkoihin, etenkin vasempaan - asennonkorjaus tapahtui todella hitaasti.
Lämpökamerasta näkyi myös että vasemman takajalan olevan hieman viileämpi, eli Hymy ei sille varaa koko painoaan, vaikka periaatteessa se kyllä näyttäisi ihan tasaisesti kaikilla tassuilla seisovan.


kipeä muru <3 kerrankin löytyi luu josta Hymy tykkää, mahtava löytö !
                         
Nyt sitten saatiin niinkin kiva tuomio kuin TÄYSLEPO ainakin 3 päivää. Eli ei mitään ylimääräistä liikkumista, koira kantoon jos ulos mennään ja makuuta vaan sisällä.. Uskon että 3 päivää menee melko kevyesti, Hymy on ollut kipujen takia todella väsynyt, eikä ole halunnutkaan liikkua juurikaan.
Ja sitten 2 viikkoa lyhyitä hihnalenkkejä, eikä mitään riehumisia. Jos ei näillä lähde niin röntgen, tai mieluiten magneettikuvaus.
Onneksi meillä oli juuri tähän väliin suunniteltukin agilitytauko, niin ei ainakaan tarvi minkään treenien kanssa sumplia.
 Mietityttää kyllä että uskalletaanko me enää treenata, niin kovat kivut Hymyllä on ollut että ei kyllä uudestaan kaipaisi mitään tälläistä.. Toukokuun lopussa aikaisintaan treenejä jatkettaisiin. Jos kaikki menee hyvin niin jatketaankin tietenkin, mutta koiran terveyden ehdoilla mennään. Ja se on varmaa, että selkä kuvautetaan muiden kuvausten yhteydessä, ihan kaikenvaralta. Nyt ei auta kuin toivoa että tämä hoituisi levolla, eikä samanlaista sattumusta tapahtu enään.


ps. Kävin muuten vihdoin ostamassa sitä Plaque-offia, ja pakko kehuskella että Lippulaivan Lemmikkitaivaasta sai loistavaa palvelua ;)

                                             
4 kommenttia:

 1. Voi kurjuus... Pikaista paranemista sinne! :/

  VastaaPoista
 2. Kiitos, toivon mukaan tässä aletaan toipua, hyvin hitaasti mutta toivottavasti myös varmasti.. :)

  VastaaPoista
 3. Onko tuo Plague Off toiminut? :)

  Pikku-sheltille tsempit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, vastaus hävisi johonkin..

   Mutta siis, on kyllä toiminut! Tai huomaa että olemassaoleva plakki pehmenee ja irtoaa helpommin, ja lisääkään ei ole tullut. Ainoa ongelma meillä on vain se että Hymy on niin huono jyrsimään mitään kunnon luita, joka juuri olisi hyvä plaque offin toiminnan kannalta kun se plakki sitten lohkeilisi kunnolla irti :)

   Poista