maanantai 10. helmikuuta 2014

DoboViime syksystä lähtien tuntui että Dobosta puhuttiin kaikkialla. Itse en silloin kiinnostunut siitä niin paljon, kuulosti kalliilta ja niin vieraalta. Agility tuntui meille juuri riittävältä sillä hetkellä.
Tänään jostain kuitenkin mieleen tuli taas kyseinen harrastus ja oli pakko mennä katsomaan paljon pallo maksaisi. Hymy on sen verran pieni, että pienin koko pallostakin näyttäisi riittävän meille. Sillä oli hintaa noin 35€, sivustosta vähän riippuen. Ei siis ollenkaan mahdoton hinta, kirja tosin siihen päälle olisi vielä 49€. Tämä tulee kyllä ehdottomasti mietintään, kuulostaa ja näyttää sen verran kivalta. Hyvää keskivartalotreeniä itselle, koiralle lihaskuntoa ja yhteistä puuhaa. Varmasti vahvistaa sidettä koiran ja ohjaajan välillä, ja vaikuttaa kyllä hauskalta tavalta pitää huolta molempien lihaskunnosta :) Uskon että viimeistään parin kuukauden sisään lähtee meilläkin pallo tilaukseen, haluaisin niin päästä jo kokeilemaan!Dobo-pallo
   (kuva lainattu koulutustarvike.fi sivulta)
 
Mitä Dobo sitten on?
Kuten kuvasta näkyy, dobopallo muistuttaa kovasti ihmisten jumppapalloa, muoto on vain soikeampi. Idea on vähän samantyyppinen, dobon tarkoituksena on vahvistaa koiran lihaskuntoa, tasapainoa ja jalkatyöskentelyä. Syvälihaksisto vahvistuu koiralla, ja toivon mukaan myös ohaajalla. Liikkeitä voi tehdä itse, koira ja tietenkin molemmat yhdessä. Enempäähän en lajista itsekään tiedä, mutta aiheesta löytyy melko hyvin videopätkiä, blogipostauksia ja muuta infoa. Myös joissain koirakouluissa järjestetään jo dobo-kurssejakin. Nyt vain pian meillekin kirja ja pallo tilaukseen, syvät lihakset Hymylle ja itsellekin kuntoon. Erityisesti agilityssä uskon että tästä olisi paljon hyötyä, kun syvät lihakset vahvistuvat ja tasapaino paranee, niin lonkille ja nivelille on entistä parempi tuki ja todennäköisesti koiran kropanhallintakin parantuisi rutkasti!

Tässä vielä muutamia hyviä linkkejä aiheesta:

Rudolg the superdog- blogi
-muutamiakin postauksia aiheesta, ja muutenkin ihana blogi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti