sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Ruokajuttuja

Hymy syö kotiruokaa, ainakin tällä hetkellä. Mitkään tavalliset kohtuuhintaiset nappulat eivät oikein Hymylle sovi, enkä sellaisia oikeastaan sille haluaisikaan syöttää. Nappuloiden sisältönä on lähinnä vehnää, maissia , elänperäisiä tuotteita, soijaa ynnä muuta roskaa. Tietenkin yleensä vitamiinpuoli hoituu nappuloiden suhteen helposti, koska tarvittavia vitamiineja pitäisi niissä olla suhteellisen hyvin. Mutta muuten ne eivät sisälläkkään juuri mitään mitä koiran pitäisi oikeasti syödä! Laadukkaammat nappulat ovatkin sitten tähtiteteellisissä hinnoissa, joten kotiruoka tuntuu tällä hetkellä meille sopivimmalta vaihtoehdolta.

Meidän kotimössön resepti on tälläinen2 pakettia sika-nauta jauhelihaa (eli yhteensä 1200g)
joskus myös broilerin/kalkkunan jauhelihaa, riippuen tarjonnasta kaupassa

2-3 dl tummaa riisiä ja 1dl kaurahiutaleita
(onpas muuten rainbow-painotteista.. :D)

1-2 porkkanaa raastettuna

karsean hajuista omega powderia noin 1-2 ruokalusikallista

Ja tämä kaikki siis mössätään isossa uunivuoassa (miten se kirjotetaan), vähän vettä sekaan ja ei muuta kuin uuniin kypsymään,noin 20 minuuttia. Kuvassa mössö menossa uuniin, päällä pienet nokareet voita makua antamaan. Tuo määrä riittää noin kahdeksi viikoksi. Suunnitelmissa on ollut lisätä tähän tattaria ja/tai hirssiä, ja pistää kuppiin lisukkeeksi raejuustoa. Tämä on nyt kuitenkin menyt ihan tälläisenään, tosin viikonlopun aikana oli tarkoitus Mustista ja Mirristä hakea vielä Fullolife-öljyä ruuan sekaan! Noh, se siirtyi alkavan viikon tavoitteeksi ;) Ruuan lisäksi Hymy syö päivittäin kuivattua kanafilettä/ kanaporkkanatikkuja/lihaisia luita tai muita herkkuja.

Tilaukseen lähti myös 2,5kg paketti Planet Petin Grain free-nappuloita, lohenmakuisia, hintaan 9,95€ (alennusmyynnit..!). Jos nämä sopivat Hymyn mahalle, ne voisi  tuoda hyvää vaihtelua kotiruuan kylkeen, ne voisivat sillon tällöin korvata kotiruuan tai olla 50/50 suhteella tai jotain. Mutta sen näkee sitten kun päästään nappuloita testaamaan, sisällysluettelo vaikutti varsin hyvältä, lohiproteiinia, lohijauhetta, lohiöljyä, protskua ja rasvaa ihan ookoosti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti